Přejít na hlavní obsah

Bundy a kabáty
Průvodce materiály

Bundy a kabáty Průvodce materiály
Průvodce materiály125

Umění porozumění materiálům

Tvůj průvodce materiály, který tě seznámí se vzhledem, fakty a tipy týkajícími se toho, co se skrývá uvnitř bund a kabátů - objev ten pravý materiál pro tebe

Teplo ještě nikdy nevypadalo tak dobře

Bundy a kabáty Průvodce materiály
Bundy a kabáty Průvodce materiály

Pokud hledáš svrchní kousek, který tě ochrání před chladem a zároveň umožní tvému tělu přirozený pohyb, bude pro tebe tou nejlepší volbou péřová bunda. Vyrábějí se v mnoha různých délkách, stupních hřejivosti a typech izolace: buď z prachového peří, syntetického peří, nebo dokonce z inovativních veganských alternativ vyrobených z divokých květin a vláken stromů. V závislosti na příležitosti můžeš péřovou bundu vylepšit robustním svetrem, vlněnými kalhotami a koženými kotníkovými botami, zatímco kombinace péřové bundy s džínami, pohodlnou mikinou a teniskami bude ideální na procházky po městě i do přírody.

Náš tip: Pokud si chceš pořídit bundu z prachového peří, které bylo zodpovědně vyrobeno a pochází z eticky nezávadných zdrojů, hledej v detailech vybraných výrobků označení Responsible Down Standard (zkráceně RDS).

Funkčnost v kombinaci se stylem

Bundy a kabáty Průvodce materiály
Bundy a kabáty Průvodce materiály

Funkční materiály jsou tou nejlepší volbou, pokud chceš mít spolehlivou ochranu před nepředvídatelným počasím. Střih funkční bundy by měl být dostatečně volný, aby umožňoval nošení dalších dvou vrstev pod sebou, které zachytí a udrží teplo. Při výběru toho správného kousku se zaměř na praktické detaily, jako je vysoký límec chránící krk, kapuce, která tě udrží v suchu i za deštivého počasí, a stahovací manžety. A pokud zrovna netrávíš čas v přírodě, můžeš svou funkční bundu nosit i k běžnému oblečení - stačí ji snadno zkombinovat s džínami, khaki kalhotami, kotníkovými botami nebo teniskami.

Náš tip: Při výběru věnuj také pozornost kvalitní membráně, jako je například Gore-Tex, která je nepromokavá, prodyšná a odolná.

Výstavní kousek s osobností

Bundy a kabáty Průvodce materiály
Bundy a kabáty Průvodce materiály

Pokud chceš zaujmout svým stylem a zároveň zůstat v teple, je pro tebe shearling bunda jako stvořená. Kožený povrch bude odrážet vítr, zatímco vnitřní vlna udrží teplo uvnitř bundy. Před prvním nošením je ideální použít sprej odpuzující vodu. Pokud pak v bundě zmokneš, nech ji volně uschnout a zbývající vlhkost stačí lehce vyčesat kartáčem s měkkými štětinami. Shearling bunda je nadčasová klasika, proto má smysl investovat do barev, jako je černá, hnědá, tmavě modrá nebo khaki zelená. Stačí ji zkombinovat s tvými oblíbenými základními kousky a stylový outfit je na světě!

Klasika z dobrého důvodu

Bundy a kabáty Průvodce materiály
Bundy a kabáty Průvodce materiály