Přejít na hlavní obsah

Vše, co potřebuješ vědět
Průvodce praním spodního prádla

Vše, co potřebuješ vědět Průvodce praním spodního prádla
Průvodce praním spodního prádla344

Pojďme si promluvit o něčem, o čem mnoho z nás moc nemluví — jak správně pečovat o spodní prádlo, aby ti vydrželo co nejdéle. Tyto kousky vyžadují zvláštní pozornost a existují konkrétní způsoby, jak bys měl své spodní prádlo prát, aby bylo opravdu čisté a prodloužila se jeho životnost.

Roztřiď prádlo tím správným způsobem

Udělej si čas na roztřídění spodního prádla a jeho oddělení od ostatního oblečení, jelikož je obecně potřeba prát některé kousky při různých teplotách. Poté prádlo roztřiď podle barev: tmavé prádlo dej k tmavému, barevné k barevnému a bílé k bílému.

Vše, co potřebuješ vědět Průvodce praním spodního prádla

Zvol šetrný prací prostředek

Zvol takový prací prostředek, který je označen jako jemný nebo šetrný a nejsou v něm obsaženy chemikálie – to prospěje nejen tvému prádlu, ale i tobě. Tyto prostředky obvykle neobsahují silné chemické látky, jako jsou bělidla, fosfáty nebo enzymy, které mohou poškodit a rozložit některé tkaniny, ale přesto dokáží odvést skvělou práci při praní prádla.

Vše, co potřebuješ vědět Průvodce praním spodního prádla

Zvol správnou teplotu

Při praní v pračce se při vyšších teplotách mnohem lépe ničí bakterie a choroboplodné zárodky, takže při praní spodního prádla vol raději programy na 60 °C. Pokud je však spodní prádlo vyrobeno z jemné tkaniny, nastav raději nižší teplotu 40 °C.

Vše, co potřebuješ vědět Průvodce praním spodního prádla

Další tipy a triky

Před praním nezapomeň zkontrolovat informační štítek na oblečení, abys věděl, jak s látkou správně zacházet. Pro odstranění skvrn sáhni raději po gelovém prostředku, který se velmi účinně absorbuje a je šetrnější. Oblečení předem ošetři nanesením speciálního odstraňovače skvrn a pak ho dej do pračky se zbytkem prádla. Spodní prádlo je lepší sušit na čerstvém vzduchu než v sušičce, aby si zachovalo svůj tvar, barvu a pružnost. Výhodou navíc je, že je to šetrnější nejen k planetě, ale i k tvému vyúčtování za elektřinu.