Přejít na hlavní obsah

Milujeme módu.
A milujeme naši planetu.

Náš přínos
Věříme v podnikání s pozitivním dopadem na životní prostředí a ve spravedlivé zacházení se všemi lidmi. Právě proto je naším cílem podnikat s co nejpozitivnějším dopadem na kohokoliv nebo cokoliv. V rámci našeho přístupu se zaměřujeme na tři oblasti: výrobky zaměřené na udržitelnost, cirkulární módu a náš dopad na životní prostředí.
Produkty zaměřené na udržitelnost
Žádný produkt není 100% udržitelný. Věříme však, že mnohé produkty jsou ve srovnání s jejich běžnými protějšky vhodnější volbou. Pomocí funkcí v našem obchodě chceme našim zákazníkům umožnit činit informovaná nákupní rozhodnutí zohledňující environmentální a sociální dopady jednotlivých produktů.
Orientuj se při nakupování podle našich symbolů udržitelnosti
Prohlédni si naši kategorii udržitelnosti pro získání inspirace.
Pomocí našich filtrů udržitelnosti si můžeš vybrat produkty s tebou preferovaným zaměřením na udržitelnost.
Klepnutím na symbol při nakupování si zobrazíš informace o udržitelnosti produktu.
Další informace o materiálu, výrobě a certifikacích produktu nalezneš v sekci udržitelnosti na stránce s podrobnostmi o výrobku.
Cirkularita
Cílem našich iniciativ v oblasti cirkulární módy je prodloužit životnost výrobků a snížit množství odpadu vznikajícího při výrobě a spotřebě oblečení. Abychom našim zákazníkům usnadnili změnu spotřebních návyků, přinášíme v naší řadě Second Love kousky z druhé ruky a z recyklovaných materiálů jako alternativu k novému zboží.
Upcyklovaný sortiment
Naše stopa
Svou ekologickou stopu měříme průběžně a podle toho zpřesňujeme svou analýzu. Na základě získaných poznatků stanovujeme cíle pro snížení našeho dopadu, spolupracujeme s partnery na vytváření řešení a každoročně sdílíme náš pokrok v reportu o odpovědnosti.
Objev naše firemní opatření
Náš fiskální rok 2022/2023 v číslech
Ve fiskálním roce 2022/2023 jsme snížili uhlíkovou náročnost našich procesů na 1,20 kg CO₂e na objednávku, což představuje zlepšení účinnosti našich emisí oproti 1,31 kg CO₂e v roce 2020/2021. Kromě toho jsme snížili emise skleníkových plynů v rozsahu 1 a 2 o 53,7 % ve srovnání s rokem 2020/2021, což podtrhuje náš závazek snižovat uhlíkovou stopu. V neposlední řadě jsme zvýšili procento našich obchodních partnerů s vědecky podloženými cíli na 54,4 %. Tyto úspěchy odrážejí naše trvalé úsilí o to, aby se udržitelnost stala naší prioritou a aby se snížil náš dopad na životní prostředí.
Jak můžeš přispět ty?
Je to jednoduché – stačí omezit spotřebu, rozhodovat se ohleduplněji, volit cirkulární přístup při každodenním rozhodování a pečovat o své oblíbené oblečení, aby se prodloužila jejich životnost. Prozkoumej naši Love Your Wardrobe stránku a objev jednoduché a kreativní tipy na péči a opravy.
Ohleduplnost
Existuje mnoho způsobů, jak se rozhodovat informovaně a ohleduplně, například vytvořit si tzv. kapsulový šatník, vybírat si módu z druhé ruky či upcyclovanou, a nebo sáhnout po udržitelnějších variantách. Možností je nespočetně. Vybírej si značky, které sdílejí tvoje hodnoty, a nakupuj s úmyslem používat výrobky co nejdéle.
Péče o oblečení
Díky správné péči se životnost tvého oblečení prodlouží. Stačí dodržovat instrukce k péči na štítku, prát ve studené vodě a méně často. Najdi si dobrého krejčího a oblečení nevyhazuj. Dej mu šanci na druhý život.
Přidej se k cirkularitě
Na výběr máš několik možností, jak dát svému oblečení druhý život – dej mu nový účel, přetvoř ho v něco nového, prodej ho nebo věnuj na dobročinné účely. Můžeš si i zkusit vyměnit oblečení s přáteli, a zažít tak trochu zábavy.