Přejít na hlavní obsah

Tipy, které potřebuješ vědět
Jak se starat o své oblečení

Tipy, které potřebuješ vědět Jak se starat o své oblečení
Jak se starat o své oblečení164

Péče o oblečení nebyla nikdy důležitější – pro tebe, tvé oblečení i pro naši planetu. Zde je několik praktických tipů a triků, jak prodloužit životnost tvého oblečení a udržet ho v té nejlepší možné kvalitě co nejdéle.

Sušení oblečení na čerstvém vzduchu

Oblečení je obecně lepší sušit na čerstvém vzduchu než v sušičce, aby si zachovalo svůj tvar, barvu a pružnost. Výhodou navíc je, že je to šetrnější nejen k planetě, ale i k tvému vyúčtování za elektřinu.

Moudrá volba teploty praní

Při praní je lepší zvolit nižší teploty, například 20 nebo 30 °C. Ochrání to tvé oblečení a pomůže to zachovat jeho barvu před vyblednutím, přičemž se zároveň minimalizuje riziko sražení. Je to také šetrnější k naší planetě a zároveň ti to ušetří náklady.

Tipy, které potřebuješ vědět Jak se starat o své oblečení

Šetrný prací prostředek

Zvol takový prací prostředek, který je označen jako jemný nebo šetrný a nejsou v něm obsaženy chemikálie – to prospěje nejen tvému prádlu, ale i tobě. Tyto prostředky obvykle neobsahují silné chemické látky, jako jsou bělidla, fosfáty nebo enzymy, které mohou poškodit a rozložit některé tkaniny, ale přesto dokáží odvést skvělou práci při praní prádla.

Tipy, které potřebuješ vědět Jak se starat o své oblečení

Na malých krůčcích záleží

Oblečení doporučujeme prát naruby a skvrny odstraňovat ručním praním s houbičkou a speciálním pracím prostředkem, přičemž skvrnu jemně otírej. Vždy se navíc můžeš spolehnout na zcela přírodní odstraňovač zápachu – do cyklu máchání prádla jednoduše přidej půl šálku bílého octa. A aby tvůj oblíbený svetr vypadal stále jako nový, použij k odstranění žmolků holicí strojek na vlnu nebo hřeben. Péče o oblečení a prodloužení jeho životnosti nebylo nikdy snadnější. I tyto malé ekologické krůčky mohou mít v závěru velký význam!

Tipy, které potřebuješ vědět Jak se starat o své oblečení